Programma van eisen, budget en ontwerp

Programma van eisen met budgettering en het maken van een ontwerp

U wilt gaan (ver-)bouwen. Eerst Inventariseren we de eisen en wensen aan de hand van de organisatieopbouw van uw bedrijf.

Bijvoorbeeld:
  • Hoeveel vierkante meter heeft u nodig? Hoe groot moeten de kantoren worden, de productiehal, de opslagruimte? Hoeveel daglicht is er nodig? Welke materialen wilt u gebruiken? En heel belangrijk: welke uitstraling moet uw bedrijf krijgen?
  • Hoe moeten de ruimtes ten opzichte van elkaar liggen? Wie moet met wie kunnen communiceren? Moet de manager een rustige werkplek hebben of juist niet?
  • En hoe groot is het budget? We doen een eerste check of uw wensen hiervoor gerealiseerd kunnen worden.

Als het om een praktische verbouwing gaat, kan DRIOS het ontwerp zelfmaken. Indien u een vrijer en creatiever ontwerp wilt, schakelen we een architect in. DRIOS werkt met diverse architecten en kan u daarin adviseren. Natuurlijk kunt u ook zelf een architect kiezen. Het gebeurt ook regelmatig andersom: dat architecten aan DRIOS vragen hun ontwerp verder uit te werken en de uitvoering te begeleiden.

De kosten hiervan zijn natuurlijk van veel zaken afhankelijk. Maar vooraf worden daar duidelijk met u afspraken over gemaakt.